A fejlesztő játékok a kifinomítják a látását, és érzékelését

5369d2c646713-smallSajnos saját bőrömön érzem, hogy nincs könnyű helyzetben az, aki olyan gyermeknek szeretne ajándékba játékot vásárolni, akinek nem tökéletes a látása. Nekem évente többször is meg kell birkóznom ezzel a feladattal, hiszen közeledik a karácsony és a a születésnap, névnap mellett is több alkalom van, amikor a látássérült gyerekem öröméről is gondoskodnom kell. Választásnál mindig arra törekszem, hogy megerősítsem abban, hogy fogyatékossága ellenére is ugyanolyan gyerek és vannak neki is erősségei. Önbizalma fejlesztése érdekében már be is szereztem több életvitelét segítő eszközt és játékot. Ebben nagy segítséget nyújtott eddig is az Értéksziget webáruház, ahol több észlelés-, érzékelés- és finommotorika fejlesztő játékot lehet beszerezni. Ezek a játékok nem csak fejlesztik maradék látását és kifinomítják érzékelését, hanem biztosítják számára a csalás nélküli nyerés örömét is. Ezeknél mindenki nagyobb odafigyelés nélkül játszhat, hiszen az esetek nagy többségében a finom tapintással rendelkező gyerek nyer

CRM rendszer szoftver mikro és kkv cégeknek

Screen Shot 2014-12-06 at 10.15.28Karácsonykor dömpingszerűen elárasztják a kereskedők és a szolgáltatók a vásárlókat, az ügyfeleket termékeikkel, szolgáltatásaikkal. Ember legyen a talpán, aki eligazodik ennyiféle ár, cikk és lehetőség között. Egyre másra hívják fel a call center munkatársai is jobbnál jobb ajánlatokkal az ügyfeleiket. Ahhoz azonban, hogy a marketing kampány sikeres legyen valami mást kell nyújtani, valami mást kell éreztetni a vevőkkel, mint a versenytársak. Ezt a pluszt adja a CRM rendszer. Ez egy vásárlóközpontú rendszer, amelyben nem a termékekről szól minden, hanem a vevőkről, az ügyfelekről. A szoftver lehetőséget ad, hogy a kisebb cégek és a középvállalkozások is megfelelően tudják kezelni azt a rengeteg fontos információt, amely előreviszi az eladást, amely megnöveli a szolgáltatások értékesítését. A vevő felé a marketing akkor lehet igazán gyorsan eredményes, ha tudjuk, hogy mire is van szüksége. Az érdeklődések, a panaszok és az elégedettségi visszajelzések, a keresések és a vásárlások utat mutatnak ehhez. A rendszer segít megtalálni mindenkihez azt a kaput, amellyel eljuttatható hozzá a termék vagy a szolgáltatás.

 

Sportkabátok az ősz slágerei

Képernyőfotó 2014-11-16 - 22.06.11Minden szabadidős tevékenységnek megvan a maga saját varázsa. Sokan kirándulnak, futnak vagy éppen kerékpároznak. Ha visszagondolunk, gyerekkorunkban biztosan mindannyian sokkal többet mozogtunk mint most, felnőtt fejjel. Szerencsére egyre többen vannak azok akik a régmúlt után    ismét belevágnak valamilyen sportba. Ha csak hobbi szinten űzik is, a javukra válik. A környezetemben is egyre többektől hallom, hogy újra sportcipőt és sportruházatot húznak ha jön a hétvége. Előkerülnek a szabadidő együttesek, a mellények és a futócipők. A legkitartóbbak akkor sem hagyják abba, ha jön a rosszabb idő. Egy kis szél, egy kis borús idő nem gátolja meg őket abban, hogy megtegyék a hétvégére kiszabott távokat. Őket segítik a melegebb pulóverek, a kesztyűk és a hegyek szerelmeseinek pedig nagyon jól jönnek a sportkabátok is. A ruházaton tehát nem múlhat az, hogy ősszel és télen is kimenjünk a szabadba. Így vagyok ezzel én is, nem maradok ki a sorból. Ha jön a hétvége, akkor szabad a mozgás!

Szakszerű kertépítés

Képernyőfotó 2014-11-03 - 16.05.51Sok ismerősöm el sem tudja képzelni, hogy miért tetszik nekem annyira a kertépítés. Ők nem látják benne a kihívást, ami egyáltalán nem baj, hiszen sok szakmásnál én sem értem, hogy miért is foglalkozik vele valaki. Mint ahogyan ők abban látják a kihívást, nekem a kerttervezés és a kertépítés jelenti a lehetőséget arra, hogy megvalósítsam önmagamat annak ellenére, hogy megrendelőimmel gyakran nem egyezik a véleményünk. Persze nem vagyok önző, meghallgatok másokat, de szakmai véleményemet megpróbálom érvényesíteni, hiszen én tudom, én látom, hogy a megrendelő által megépített kert hogyan is fog kinézni néhány év múlva, amikor megnőnek a fák, sűrűbbé válnak a sövények. Nem titkolom, volt olyan amikor csak azért nem vállaltam el a kertépítést, mert éreztem a tehetetlenséget és rosszat nem szerettem volna a kezem közül kiadni. Mára ezek a megrendelők rájöttek igazamra és nem egy esetben velem rendeztették át kertjüket, az én tanácsaimat meghallgatva jutottak álmaik kertjéhez, melyben azóta több kellemes napot is eltöltöttek.

Padlóemelők raktárról

Képernyőfotó 2014-11-01 - 17.11.29Hihetetlen dolgokat tud az emberi képzelőerő. Anyósom elmondása alapján férjem már gyermekként is azt nézte mindig, hogy hogyan oldhatná meg a feladatokat a legjobban a legkisebb erőbefektetéssel. Náluk az ékek például mindennapos használatban voltak, hiszen egyszerűbb volt bizonyos dolgokat szétfeszíteni az ékkel és egy kalapáccsal, mint kézzel. Talán ennek a találékonyságnak köszönheti azt, hogy felnőttként elismerik az autószerelésben is és kollégái gyakran hozzá mennek a számukra megoldhatatlannak tűnő problémákkal. Múlt hétvégén is megjelent ajtónkban az egyik kollégája, ám a problémát hallva kicsit elcsodálkoztam. Szerette volna átvinni az egyik szobából a másikba a szekrénysort, de egyedül nem tudta. Férjem nem szeret cipekedni, így garázsába sétált, magához vette a két padlóemelőt és elkísérte barátját. Kiderült, hogy az emelő segítségével felemelték a szekrény elemeket, majd egy gurulós alkalmatosságra áttéve áttolták azokat az új helyükre. Nekem nem jutott volna eszembe, valószínűleg a padlót feláldozva toltam volna át a bútorokat.

Szállásfoglalás olcsó panzióban, kirándulás alkalmával

Screen Shot 2014-10-30 at 11.01.33Azzal a kérdéssel fordult felém a fiam, hogy mondjak pár szép kirándulóhelyet az országban. Az iskolai házi feladatához kellett minimum ötöt megnevezni. Ő már magától beírta az általa ismert helyeket, ahol együtt sokszor kirándultunk már, de újabb kis ötösért még tíz helyre volt szüksége. Az első, ami rögtön eszembe jutott az a Szalajka völgy volt. Annyira örültem annak, hogy szóba került ez a hely, hogy rögtön utána is néztem, mikor tudnánk együtt elmenni oda. Az interneten először is Szilvásvárad panziói és vendégházai akadtak fel a szálláshelyek szűrései után. Ezek közül hattól ajánlatot kértem és két nap múlva már pontosan tudtam, hogy hol is fogunk megszállni a hosszú hétvégén során. Nagyon régen nem jártam arrafelé, és most örülök, hogy a gyerekekkel együtt ismét felfedezhetjük a vízesést, a völgyet, a kisvonatot és a pisztrángos tavakat. Szép és élményekben gazdag kirándulás lesz ez. Ilyenkor ősszel egészen más arcát mutatja a természet. Lenyűgöző lesz a sokféle szín az erődben. A fiam és a lányom alig várják, hogy a közeli barlangokba is kiránduljunk, hiszen ők még soha nem voltak föld alatti cseppkőbarlangokban.

Női bio kozmetikumok a test szépítőszerei

Képernyőfotó 2014-09-24 - 15.33.57Hétvégén csajos szombatot tartunk, most éppen nálunk. Minden hónapban egyszer összejövünk mi, négyen és igazi hölgyekhez illő dolgokat csinálunk. Először is átbeszéljük, hogy kivel mi történt, majd jöhet egy finom kakaó, igen, mi még ragaszkodunk ehhez, majd előkerülnek a szépítőszerek is. Körömlakkok, sminkfelszerelések és persze mindenféle bio női kozmetikumok. Arcradírok, arcpakolások, krémek és testápolók. Ma már előkerülnek a szemránckrémek és az öregedésgátlók is. Ugyanis egyikünk sem szeretne idő előtt ráncokat és táskákat a szeme alatt látni. Mindenkiről pontosan tudjuk, hogy melyik a kedvenc illata, hogy melyik a kedvenc kréme és körömlakk színe. A nagy \”tatarozás után\” jöhet egy vígjáték és persze a kölcsönös fénykép nézegetés is. Jól megbeszéljük, hogy kinek melyik ruha áll a legjobban, hogy kinek milyen sármos az új hódolója és persze előkerülnek a munkahelyi sérelmek is. Ezekkel együtt teljes egy ilyen csajos este, és mindannyian tudjuk, hogy a jövő hónapban pontosan ugyanennyi megbeszélnivalónk lesz.

Budapesti lányok, fiúk intimgyantázásra fel!

Képernyőfotó 2014-10-15 - 15.14.11A lábamon általában saját magam gyantázok. A szőrszálakat ugyanis nem viselem el magamon. A borotva egyszerűbb, ám a visszanövés utána gyors és szúrós. Maradt a gyanta, amelyet már rutinosan kenek fel és tépek le havonta egyszer. Azonban a bőröm igen érzékeny, így előfordul, hogy egy napig pirosabb a bőröm, esetleg égető érzés is felléphet. Éppen ezért mindig hétvégén végezem a gyantázást, hogy hétfőre, mire újból munkába indulok már nyoma se legyen a dolognak. Az intim testrésznél azonban más a helyzet. Egyrészt, mert magamnak nem tudom megcsinálni, másrészt pedig még inkább félek az irritációtól. Éppen ezért profi szakemberhez fordultam segítségért. Ma már saját intimkozmetikusom van, aki jól tudja, hogy milyen érzékeny a bőröm és ehhez igazítja a gyantát és a kezelést is. Ma már az sem gond, ha éppen délelőttre kapok hozzá időpontot, hiszen pontosan tudom, hogy a délutános műszakot gyantázás után is könnyen viselem majd. Hiszen nyoma sem lesz az égő érzésnek. Hála neki és csodálatos kozmetikumainak. A speciális gyantának, a megfelelő technikának és a kiváló bőrnyugtató és bőrápoló krémeknek.

 

Tolatókamerával biztonságos a parkolás

Screen Shot 2014-10-17 at 10.26.51Sok újítás van manapság, ami inkább tűnik feleslegesnek, mint hasznosnak. Számos esetben tapasztalhatjuk azt, hogy a nagy áttörésnek hitt fejlesztés később nem igazolta magát. A tolatókamera és a tolatóradar biztosan nem ilyen. Amikor letettem az autóvezetői vizsgámat jó sok évvel ezelőtt, akkor a tolatási feladatnál megmondták, hogy hátranézve vagy tükörből kell-e majd megoldanom. A tolatókamerával felszerelt autóknál már nincs létjogosultsága egy ilyen kérdésnek. A kijelző segítségével pontosan tudni lehet, hogy mehet-e még hátra az autó, lassítsunk vagy álljunk inkább meg. Több lökhárító és rendszámtábla menekült volna meg a roncsolódástól, a sérüléstől, ha minden autón lenne ilyen felszerelés. Addig azonban, amíg a gyártók alapfelszereltségként nem adják minden kocsihoz, nekünk kell gondoskodnunk a biztonságos parkolásról. Tolatókamera vagy tolatóradar segítségével elkerülhetjük a felesleges sérüléseket, megspórolhatjuk a javítási költségeket és biztos, hogy ezután semmi nem marad figyelmen kívül a holt térben sem.

 

Jó ágykeret a kényelmes alváshoz

Screen Shot 2014-10-15 at 11.39.19Eldöntöttem, hogy másképpen fogom élni életemet és megpróbálok a múlt helyett a jelenre és a jövőre koncentrálni. Szüleim szerint ideje is volt a szemem kinyílásának, hiszen az elmúlt években szépen fokozatosan leépítettem minden barátomat és rajtuk kívül a rokonaim is csak köszönőviszonyban lettek velem. Sajnos önsajnálatomra ráment a házasságom is, férjem már két éve beadta a válási papírokat és magához vette gyermekünket is. Ideje megráznom tehát magam és bebizonyítanom mindenkinek, hogy ha saját magam lehetek mire is vagyok képes. Első lépésként otthonomat teszem lakályossá, hogy a gyerek és férjem (hiszen még nincs minden veszve) is jól érezze magát régi otthonába. Ehhez a bútor webáruház segítségét fogom igénybe venni, ahol kedvemre válogathatok a fenyő bútorok között. Mindenképpen szeretném lecserélni a hálószoba bútorokat, már ki is néztem a megfelelőnek gondolt ágykeretet, a hozzá való matracot, egy komódot és az éjjeliszekrények közül is kiválasztottam két pácolt fenyő éjjeliszekrényt.